Ливърпул надви Лестър с 3:0 като гост в мач от 36-ия

...
Ливърпул надви Лестър с 3:0 като гост в мач от 36-ия
Коментари Харесай

Ливърпул удари Лестър за седма поредна победа, мърсисайдци продължават да мечтаят за топ 4

Ливърпул надделя Лестър с 3:0 като гост в мач от 36-ия кръг на Висшата лига. Къртис Джоунс се разписа в 33-ата и 38-ата минута. Трент Александър-Арнолд оформи класиката с прелестен гол от директен свободен удар в 71-ата минута на дуела. Така мърсисайдци стигнаха до седма поредна победа и още веднъж се приближиха на точка до четвъртото място, само че с мач повече от Нюкасъл и Манчестър Юнайтед.

" Лисиците " пък остават на 19-ото място във Висшата лига и продължава битката си за оцеляване с актив от 30 точки. Отборът на Евертън, който заема 17-ата позиция в шампионата има две точни преднина пред възпитаниците на Дийн Смит - остават два кръга в шампионата на Англия.

Още в 3-ата минута се стигна до напрежение пред вратата на Ливърпул. Джони Еванс бе доста покрай това да стигне до центриране в наказателното поле на мърсисайдци, което съвсем несъмнено щеше да докара до попадение. Все отново Еванс не съумя да стреля, а Алисон излезе напред, с цел да улови.

" Лисиците " продължиха да са по-активни и в идващите минути. Мадисън изведе ужасно Харви Барнс в 12-ата минута, а той откри Джейми Варди. Нападателят опита изстрел от сложна позиция, с който стража на " алените " се оправи. 

В 16-ата минута Ливърпул сътвори нещо по-интересно. Трент потърси Гакпо с прехвърлящо подаване след добра коминация с Хендерсън и Салах отдясно. Нидерландецът обаче не съумя да си спре топката и да шутира. Все отново топката бе избита в ъглов удар, който не докара до нищо по-опасно пред вратата на Иверсен. 

Малко по малко мърсисайдци поеха надзор над топката и срещата. " Червените " обаче се затрудняваха да основат чисто голово състояние. Луис Диас насочи неакуратен изстрел в 28-ата минута. 

В 33-ата минута Ливърпул стигна до попадението. То бе дело на Къртис Джоунс, който се включи отлично в наказателното поле на " лисиците " и получи пас на далечната греда от Мохамед Салах. Той не сбърка и прати топката в мрежата. Ситуацията бе прегледана с ВАР за възможна засада по-рано в нападението, само че такава нямаше и голът остана.

Къртис Джоунс наказа Лестър за повторно единствено пет минути след първия си гол. Той още веднъж получи пас от Салах, този път по земя, след което се обърна и нанесе страховит изстрел. Никакъв късмет за стража на " лисиците ". И това попадение бе прегледано с ВАР за евентуална засада, само че позицията на Джоунс бе постоянна.

Второто полувреме стартира с добра офанзива на домакините, която бе приключена от Джеймс Мадисън. Англичанинът обаче шутира от дребен ъгъл и Алисон се оправи. След това страничният арбитър подвигна и флага за засада.

Къртис Джоунс имаше късмет да оформи хеттрика си в 51-ата минута, откакто бе изпратено центриране на далечната греда. Халфът замахна, с цел да нанесе изстрел от въздуха, само че бе изпреварен от Рикардо Перейра, който почисти, последва и сигнал за засада.

Минута по-късно Лестър погледна към вратата на Алисон. Джейми Варди стреля от границата на наказателното поле, само че бразислкият пазач го отхвърли с отлично избавяне. Последва корнер, от който " лисиците " не се възползваха по най-хубавия метод.

В 68-ата минута Мохамед Салах се озова на стрелкова позиция след композиция с Коди Гакпо. Египтянинът обаче не съумя да преодолее Даниел Иверсен, а прати топката право в ръцете на стража.

Три минути по-късно Трент Александър-Арнолд вкара свръхестествен гол от директен свободен удар, с който дефинитивно постави завършек на интригата в срещата. 

Мохамед Салах остана очи в очи със стража на Лестър в 79-ата минута. Той нахлу в наказателното поле и стреля, само че го направи разочароващо и прати топката настрана от вратата. 

В 82-ата минута Анди Робъртсън проби в пеналтерията на " лисиците ", след което бе съборен от бранител на домакините. Крейг Поусън не си и намерения да отсъди дузпа в този миг, макар че имаше леки искания от мърсисайдци. Играта бе възобновена с корнер, който не докара до нищо по-опасно пред Иверсен. 

Две минути преди края на постоянното време Джейми Варди опита задна ножица след не добра интервенция на Конате с глава при подаване в наказателното поле. Все отново акробатичното осъществяване на Варди по никакъв метод не затрудни Алисон, защото не притежаваше нужната акуратност и мощ. 

FT /  0:3

0:1 Къртис Джоунс 33'

0:2 Къртис Джоунс 38 '

0:3 Трент Александър-Арнолд 71'

Съставите на двата тима:

Лестър: 31. Даниел Иверсен, 27. Тимоти Кастан, 3. Ваут Фаес, 6. Джони Еванс, 21. Рикардо Перейра, 8. Юри Тилеманс, 25. Вилфред Ндиди, 42. Бубакари Сумаре, 10. Джеймс Мадисън, 9. Джейми Варди, 7. Харви Барнс

Старши треньор : Дийн Смит

The City XI on Filbert Way
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР